Wachtwoordbeveiliging inschakelen

Met de wachtwoordbeveiliging kunt u de toegang van gebruikers tot Kaspersky Endpoint Security beperken overeenkomstig de machtigingen die u hen hebt verleend (bijvoorbeeld de machtiging om het programma te sluiten).

Zo schakelt u de wachtwoordbeveiliging in:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Algemene instellingenInterface in het venster met de programma-instellingen.
  3. Gebruik de schakelaar Wachtwoordbeveiliging om de component in of uit te schakelen.
  4. Geef het wachtwoord voor het KLAdmin-account op en bevestig het.

Het KLAdmin-account is gemachtigd om alle acties uit te voeren die met een wachtwoord zijn beveiligd.

Als een beleid is toegepast op een computer, kan de beheerder het wachtwoord voor het KLAdmin-account opnieuw instellen in de beleidseigenschappen. Het is niet mogelijk om het wachtwoord te herstellen als de computer niet verbonden is met Kaspersky Security Center en u het wachtwoord voor het KLAdmin-account vergeten bent.

5. Stel machtigingen voor alle gebruikers in het bedrijfsnetwerk in:
    1. Klik in de tabel account op de knop Bewerken om de lijst met machtigingen voor de groep Iedereen te openen.

De groep Iedereen is een ingebouwde Windows-groep met alle gebruikers uit het bedrijfsnetwerk.

2. Schakel de selectievakjes in naast de acties die gebruikers mogen uitvoeren zonder het wachtwoord in te voeren.

Als een selectievakje is uitgeschakeld, kunnen de gebruikers de actie niet uitvoeren. Mocht bijvoorbeeld het selectievakje naast de machtiging Programma afsluiten uitgeschakeld zijn, dan kunt u het programma alleen afsluiten als u zich hebt aangemeld als KLAdmin, of als een individuele gebruiker met de vereiste machtiging, of als u een tijdelijk wachtwoord invoert.

Bij machtigingen met wachtwoordbeveiliging moet u wel rekening houden met enkele belangrijke aandachtspunten. Zorg dat aan alle voorwaarden voor de toegang tot Kaspersky Endpoint Security is voldaan.

6. Sla uw wijzigingen op.

Wanneer de wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld, zal het programma de toegang van gebruikers tot Kaspersky Endpoint Security beperken volgens de machtigingen die aan de groep Iedereen zijn verleend. Het uitvoeren van de acties die zijn geblokkeerd voor de groep Iedereen is pas mogelijk als u het KLAdmin-account of een ander account met de vereiste machtigingen gebruikt of als u een tijdelijk wachtwoord invoert.

U kunt Wachtwoordbeveiliging alleen uitschakelen als u bent aangemeld als KLAdmin. Wachtwoordbeveiliging kan niet worden uitgeschakeld als u een ander gebruikersaccount of een tijdelijk wachtwoord gebruikt.

Tijdens de wachtwoordcontrole kunt u het selectievakje Onthoud wachtwoord voor deze sessie inschakelen. In dit geval zal Kaspersky Endpoint Security geen wachtwoord vragen wanneer een gebruiker tijdens de sessie een andere actie probeert uit te voeren die met een wachtwoord is beveiligd.